donderdag 13 maart 2008

Ergonomisch verantwoord rocken, nu voor geld!

Nu de finalisten van Humo's Rock Rally bekend gemaakt zijn, kunnen de échte amateur-muzikanten hun vingerkootjes alvast soepel maken voor een volgende talentenjacht. Een ondoordringbare eeltlaag waar zelfs de scherpste gitaarsnaren mee bedwongen worden, is echter niet nodig. Zelfs kennis van noten is redundant. Voor deze competitie maken de deelnemers geen gebruik van echte gitaren, de trotse bezitter zijn van een plastieken Guitar Hero-replica volstaat om de jury omver te blazen.

Ondertussen zijn we al toe aan deeltje drie van het populaire rocksurrogaat Guitar Hero, beschikbaar voor zowat alle consoles. In plaats van snaren, staan er enkele ergonomisch geplaatste knoppen op het kunststof geval . Druk ze op exact het juiste moment in en hou het verschroeiende ritme aan, en Jimi Hendrix himself zal verbleken bij het magistrale geluid dat je zo uit je televisieluidsprekertjes perst. Lukt dit ietsje minder, zie je er uit als een spastisch kereltje dat op de salontafel wat op een speelgoedgitaartje staat te rammen.

Voor de beau monde van de virtuele muziekvirtuozen staat er op veertien maart (morgen al!) een nationale wedstrijd op touw. Vergeet Eurosong, vergeet de zomerfestivals, vergeet de Samson en Gert kerstshow, hiér zie je het échte talent aan het werk. Allen daarheen dus. De winnaar krijgt een fikse geldprijs!... die enkel in de organiserende winkelketen uitgegeven kan worden.

Oh ja, klein detail nog: de wedstrijd is in de VSA. Maar laat deze kink in de kabel (als je nog geen draadloze Guitar Hero-gitaar hebt) vooral de pret niet bederven.

Geen opmerkingen: