woensdag 13 februari 2008

Hello Kitty en Apple zien het groots

De wereld van massive multiplayer online role playing games (MMORPG’s) is er een van draakjes, ridders en tovenaars, rollende spierballen en een overdosis testosteron. Maar hier komt verandering in. Hello Kitty Online is in de laatste fase van ontwikkeling en zal vanaf eind 2008 ieders computer kunnen laten spinnen van plezier. Doelgroep zijn bakvissen en puberale twintigers. Uitgever Sanrio Digital is er alvast zeker van dat Hello Kitty Online kan uitgroeien tot een zeemzoete maar duchtige concurrent van marktleider World of Warcraft.

Minstens even ambitieus zijn de plannen van hardwarefabrikant Apple. Het bedrijf van de dorslessende vrucht veroverde de afgelopen jaren stormenderhand de mp3-spelermarkt, en met de komst van de Iphone wordt er een gooi gedaan naar de heerschappij in gsmland. Genoegen neemt Apple hier niet mee, want het ziet er naar uit dat ook de game-industrie er aan mag geloven.
De geruchten dat Apple opnieuw zelf een gameconsole wil maken, zijn sinds vijf februari weer wat hardnekkiger geworden. Toen heeft Apple een aanvraag ingediend bij de USPTO om de activiteiten onder de naam ‘Apple Inc.’ uit te breiden.

Concreet werd de volgende beschrijving aan het merk toegevoegd: "Speelgoed, spellen en speeltjes, te weten: handheld apparaten voor elektronische spellen en videospellen; spelcomputers; elektronische spellen anders dan aan te sluiten op tv-toestellen; LCD-spelcomputers; elektronische educatieve spelcomputers en speelgoed, te weten computerspellen die op batterijen werken."

Het is voorlopig onduidelijk of Apple echt plannen heeft voor een eigen spelconsole, of dat het enkel gaat om juridische bescherming van de merknaam.

Een project in de huidige game-industrie tot een succes te maken zal niet gemakkelijk zijn met de moordende concurrentie van gevestigde waarden Sony, Nintendo en Microsoft. Apple weet dat het met vuur speelt, want in het verleden zijn ze al de mist ingegaan met de Apple PowerCD CD speler, de Pippin spelcomputer en de Apple QuickTake fotocamera.

"Een ramp biedt de gelegenheid zijn moed te tonen", zei de Romeinse wijsgeer Seneca ooit. Ik wens Apple-topman Steve Jobs alvast van harte toe dat hij zijn courage niet zal hoeven te demonsteren.

1 opmerking:

Anoniem zei

Niet Mogelijk!